default-image

Προσωρινή κυβέρνηση Νταβούτογλου και κάλπες 1η Νοέμβρη

Κόσμος
Προσωρινή κυβέρνηση Νταβούτογλου και κάλπες 1η Νοέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης προχωρά ο Αχμέτ Νταβούτογλου μετά από εντολή, που έλαβε, καλώντας τα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», συμμετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα, που θα οδηγήσει την Τουρκία στις κάλπες την 1η Νοεμβρίου.

Εντός πέντε ημερών θα πρέπει να σχηματιστεί η προσωρινή κυβέρνηση και είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Τουρκίας, που θα δημιουργηθεί μια τέτοια κυβέρνηση.

Εν τούτοις, τόσο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) όσο και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, ενώ το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τρίτο σε δύναμη στο Κοινοβούλιο, δήλωσε έτοιμο να διαδραματίσει ρόλο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Αμφιβάλλει όμως για τις προθέσεις Νταβούτογλου και διαβλέπει πιθανή απόπειρα αποκλεισμού του. Ο πρόεδρός του, πάντως, Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ανέφερε πως όλα τα στελέχη του είναι διαθέσιμα για υπουργοποίηση πλην των δύο αρχηγών του, οι οποίοι και θα ασχοληθούν με τον σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Με αυτά τα δεδομένα, το κυβερνητικό σχήμα δείχνει ότι θα κυριαρχείται από βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, πιστά στο AKP.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News