Κόσμος

Βρετανία: Αυστηρά μέτρα για την παράνομη μετανάστευση

Μετανάστες που εργάζονται στη Βρετανία παράνομα θα αντιμετωπίσουν φυλάκιση και κατάσχεση των μισθών τους σύμφωνα με νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

Αντιδρώντας στην απότομη αύξηση σε προσπάθειες μεταναστών να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων, καθώς βρίσκεται υπό πίεση να δείξει ότι κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει τη κρίση.

Η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος της Καλαί, πόλης-λιμανιού στη βόρεια Γαλλία όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν να περάσουν απέναντι στη Βρετανία, έχει δηλώσει ότι το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Βρατανίας καθώς επίσης και οι χαλαροί έλεγχοι ταυτότητας την καθιστούν πόλο έλξης για παράτυπους μετανάστες.

"Όποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης", είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσερ.

Και συνέχισε λέγοντας: "Θα συνεχίσουμε να καταπολεμάμε την παρανομία και να χτίζουμε ένα μεταναστευτικό σύστημα που δουλεύει προς το βέλτιστο όφελος των Βρετανών και όσων υπακούουν στους κανονισμούς".

Η κυβέρνηση είπε ότι θα εισαγάγει νέους νόμους με το τέλος της καλοκαιρινής διακοπής της Βουλής τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι θα τιμωρούν την παράνομη εργασία με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο.

Οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται, είπε.

Με τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση είπε ότι θα γίνει πιό εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας για τη Βρετανία, και να αυξήσει το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.

Σχόλια