default-image

ΗΠΑ: Θα δεχτούν μέχρι 10.000 Σύριους πρόσφυγες

Κόσμος
ΗΠΑ: Θα δεχτούν μέχρι 10.000 Σύριους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεδομένου ότι η Συρία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο εδώ και τέσσερα χρόνια, τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έως δέκα χιλιάδες από αυτούς αναμένεται να έχουν φτάσει στις ΗΠΑ μέχρι του χρόνου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, η Ουάσινγκτον αναμένεται να δεχτεί στο έδαφός της από 1.000 έως και 2.000 πρόσφυγες από τη Συρία φέτος και μεταξύ 5.000 και 8.000 το 2016, ενώ εξετάζονται οι φάκελοι 15.000 Σύρων προσφύγων που αναφέρονται από την Ύπατη Αρμοστεία.

Τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τον Δεκέμβριο, ήταν 9.000 πρόσφυγες που παραπέμπονταν από την Ύπατη Αρμοστεία για να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ.

Ο Κίρμπι, η κυβέρνηση του οποίου έχει επίσης αποδεσμεύσει ποσό τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια από το 2011 για τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους της συριακής σύγκρουσης δήλωσε: «Ακόμη κι αν με αυτό δεν αποτιμάται η επιτυχία (μιας πολιτικής), η υποδοχή προσφύγων λαμβάνεται υπόψη»,.

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Αντόνιο Γκουτέρες είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία είχε υπερβεί τα τέσσερα εκατομμύρια, με τους περισσότερους να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και να ονειρεύονται να μεταναστεύουν στην Ευρώπη, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στην πατρίδα τους.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων από τη Συρία βρίσκεται στην Τουρκία και τον Λίβανο. Η UNHCR εκτιμά ότι στα τέλη του έτους συνολικά 4,27 εκατομμύρια Σύριοι θα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News