Κόσμος

Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από κουρδική νάρκη

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο στρατιώτες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σήμερα στην Τουρκία σε νέα επεισόδια βίας που αποδίδονται από τις αρχές στους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Στο Σεμντινλί, μια περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Τουρκίας, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη που είχαν τοποθετήσει οι αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοκοίνωσε ότι ένας αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυρά που εξαπέλυσαν τη νύχτα στη Νουσαϊμπίν στη νοτιοανατολική Τουρκία, "τρομοκράτες του PKK", υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς, στο νότιο τμήμα της χώρας, η Τουρκία εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση με στόχο κυρίως το PKK, το οποίο, σε αντίποινα, διέκοψε την εκεχειρία με την Άγκυρα που είχε τεθεί σε ισχύ από το 2013.

Από τότε οι συγκρούσεις που προκαλούν θύματα και στις δύο πλευρές είναι καθημερινές, στο υπόβαθρο μιας πολιτικής κρίσης στην Άγκυρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου όπου το κυβερνόν από το 2002 ισλαμοσυντηρητικό κόμμα έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σχόλια