default-image

Ιαπωνία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο κοντά στο Τόκιο

Κόσμος
Ιαπωνία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο κοντά στο Τόκιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μεγάλη φωτιά προκλήθηκε σήμερα μέσα σε εργοστάσιο του κολοσσού χαλυβουργίας Nippon Steel & Sumitomo Metal στο Καβασάκι, νότια του Τόκιο, κοντά στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεχθήκαμε κλήση για πυρκαγιά που ξέσπασε σε έναν πύργο ψύξης εργοστασίου του ομίλου".

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες με ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού να βγαίνει από φλεγόμενη βιομηχανική εγκατάσταση, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.36 τοπική ώρα σήμερα (05.36 ώρα Ελλάδας).

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε γειτονικό εργοστάσιο του ιαπωνικού ομίλου καλλυντικών και προϊόντων καθαρισμού Kao, του οποίου οι 600 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν γρήγορα από το σημείο, σύμφωνα με το NHK.

Ουδεμία διευκρίνιση έχει δοθεί επί του παρόντος για τους εργαζόμενους του εργοστασίου Nippon Steel.

Οι αεροπορικές εταιρίες Japan Airlines (JAL) και All Nippon Airways (ANA) διευκρίνισαν ότι καμία από τις πτήσεις τους δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησαν φωτογραφίες από τη φωτιά, με μεγάλα σύννεφα καπνού να καλύπτουν το εργοστάσιο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην πόλη Σαγκαμιχάρα της νομαρχίας Καναγκάβα, περίπου 40 χλμ. νοτιοδυτικά του Τόκιο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν τραυματίστηκε και η πυρκαγιά κατασβέστηκε.

Έκρηξη είχε προκαλέσει τον τραυματισμό 15 ανθρώπων τον περασμένο Σεπτέμβριο σε άλλο εργοστάσιο του ομίλου χαλυβουργίας Nippon Steel & Sumitomo Metal, στο Τοκάι της κεντρικής Ιαπωνίας. Στο εργοστάσιο αυτό, που κατασκευάζει πλάκες χάλυβα διαφορετικού πάχους, είχαν ήδη σημειωθεί τέσσερις πυρκαγιές από τις αρχές του 2014 και όλες οφείλονταν σε ηλεκτρικές βλάβες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News