default-image

771 Κούρδοι αντάρτες νεκροί από τον τουρκικό στρατό

Κόσμος
771 Κούρδοι αντάρτες νεκροί από τον τουρκικό στρατό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

771 Κούρδοι αντάρτες έχουν σκοτωθεί μέσα σε ένα μήνα από την ευρείας κλίμακας εκστρατεία που έχει ξεκινήσει κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ο τουρκικός στρατός.

«Μέχρι σήμερα, από τις 22 Ιουλίου, 771 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί», μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, οι πληροφορίες του οποίου δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθούν.

Το τουρκικό πρακτορείο διευκρίνισε ότι από τις πολυάριθμες επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατά βάσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, σκοτώθηκαν 430 αντάρτες, ενώ άλλοι υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους.

Στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο τουρκικό έδαφος, 260 μέλη του PKK σκοτώθηκαν, πρόσθεσε το Ανατολή, το οποίο στηρίζει τις πληροφορίες του σε πηγές των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η εκστρατεία αυτή επικεντρώνεται κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Κούρδοι και όπου σημειώνονται συγκρούσεις από το 1984.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου έναν «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» με στόχο ταυτοχρόνως το PKK, θέτοντας έτσι τέλος σε μια εκεχειρία που ίσχυε από το 2013, καθώς και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην Συρία.

Ωστόσο οι αεροπορικές επιδρομές έχουν μέχρι στιγμής επικεντρωθεί στους Κούρδους αντάρτες και μόνον τρεις από αυτές όπως επισημάνθηκε επισήμως είχαν στόχο το ΙΚ.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του τουρκικού Τύπου, από την πλευρά του το PKK, ξανάρχισε τις επιθέσεις του εναντίον του στρατού και της αστυνομίας στην Τουρκία, σκοτώνοντας περίπου πενήντα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας από τα τέλη του Ιουλίου.

Την ίδια ώρα ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα το πρωί σε αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Εσενγιούρτ στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News