default-image

ΗΠΑ: Νέα δολοφονία μαύρου από αστυνομικό

Κόσμος
ΗΠΑ: Νέα δολοφονία μαύρου από αστυνομικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε χθες έναν μαύρο άντρα στο Σαιν Λούις, εξοργίζοντας και πάλι τους έγχρωμους που κατηγορούν τις αμερικανικές αρχές για ρατσιστική βία.

Αυτό συνέβη δέκα μέρες μετά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Μισούρι, στην επέτειο του φόνου από αστυνομικούς στο Φέργκιουσον ενός άοπλου μαύρου έφηβου, του Μάικλ Μπράουν.

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Σαιν Λούις Σαμ Ντότσον δήλωσε ότι το επεισόδιο έγινε όταν αστυνομικοί που είχαν ένταλμα έρευνας σε μια γειτονιά με ψηλό δείκτη εγκληματικότητας, είδαν δύο νεαρούς μαύρους να βγαίνουν τρέχοντας από το σπίτι που ήταν ο στόχος τους.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ύποπτους σε ένα στενό πίσω από το σπίτι, και όταν ένας απ' αυτούς απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο πυροβολήθηκε τέσσερις περίπου φορές, είπε ο Ντότσον.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν γύρω στο σημείο που έγινε ο φόνος και διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία.

Αστυνομικοί καταστολής με θωρακισμένο αυτοκίνητο διέταξαν τον κόσμο να απομακρυνθεί, ενώ μερικά άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας St. Louis Post-Dispatch.

Ο Ντότσον είπε σε δημοσιογράφους ότι το όπλο με το οποίο ο ύποπτος σημάδεψε τους αστυνομικούς, βρέθηκε ότι ήταν κλεμμένο και ότι αξιωματικοί της αστυνομίας βρήκαν κοκαΐνη στο χώρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News