Κόσμος

Επίθεση δέχτηκε το σπίτι του Φιλανδού υπουργού Οικονομικών

Άγνωστοι έσπασαν αρκετά τζάμια παραθύρων στην ιδιωτική οικία του τέως πρωθυπουργού της Φιλανδίας και νυν υπουργού Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ τα ξημερώματα της Τρίτης, και η κυβέρνηση επανεξετάζει τώρα το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Ως ύποπτοι για την επίθεση θεωρούνται δύο νεαροί, οι οποίοι κατεγράφησαν από κάμερες ασφαλείας

Οι ύποπτοι φέρονται να έσπασαν δύο παράθυρα στο σπίτι του υπουργού πετώντας πέτρες, ενώ έσπασαν και εννιά παράθυρα σε ένα κοντινό κέντρο περίθαλψης.

Οι δράστες φαίνεται να έδρασαν μεταξύ 2:30 και 3:30 π.μ. (ώρα Ελλάδας), ενώ κανείς δεν κινδύνευσε.

Ο Στουμπ δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του κοιμούνταν στο σπίτι τους στην πόλη Έσπο κοντά στο Ελσίνκι όταν ξύπνησαν από τον ήχο της θραύσης των γυαλιών. Οι άγνωστοι δεν αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην κατοικία και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι σπάνια στη Φιλανδία όπου τα επίπεδα της δημόσιας ασφάλειας είναι τόσο υψηλά που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γενικά διαμένουν σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας.

«Όταν το ίδιο σου το σπίτι γίνεται στόχος, όλοι κατανοούν ότι δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα», δήλωσε ο Στουμπ, όπως μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.

Η φινλανδική αστυνομία, που δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, ερευνά το περιστατικό. Οι Αρχές απέφυγαν να προβούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ.

«Μέχρι στιγμής η Φιλανδία είναι μια πολύ ειρηνική χώρα», επισήμανε ο Γιάρι Ιλιτάλο, ο επικεφαλής ασφαλείας της κυβέρνησης.

Σχόλια