default-image

ΙK: "Άπιστος και προδότης ο Ερντογάν - Θα καταλάβουμε την Κων/πολη"

Κόσμος
ΙK: "Άπιστος και προδότης ο Ερντογάν - Θα καταλάβουμε την Κων/πολη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο, απειλούν την τουρκική ηγεσία και τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με κατάληψη ακόμη και της Κωνσταντινούπολης.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε τη Δευτέρα σε ιστοσελίδες που συνδέονται με τους τζιχαντιστές, εκτιμάται ότι είναι γνήσιο.

Μιλώντας στο βίντεο, στην τουρκική γλώσσα, ένας τζιχαντιστής αποκαλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας «άπιστο» και «προδότη» κατηγορώντας τον ότι βοηθά τους «σταυροφόρους» δίνοντάς τους πρόσβαση στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις για να «βομβαρδίσουν το λαό του Ισλάμ».

«Δεν κυβέρνησε με τους κανόνες του Θεού. Έγινε φίλος με τους Αμερικανούς, τους εβραίους, τους σταυροφόρους, τα άθεα μέλη του PKK, με τους φίλους του Ατατούρκ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους αποστάτες κατασκόπους της οικογένειας Σαούντ» δηλώνει το μέλος του ΙΚ.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου σημειώθηκε η πρώτη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα με τη Συρία.

«Να κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν κάνει κάθε προσπάθεια να παραδώσει στους σταυροφόρους», αναφέρει ο τζιχαντιστής στο βίντεο, επικαλούμενος εντολή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο ισλαμιστής επιτίθεται και στον Μουσταφά Κεμάλ, τον ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους λέγοντας: «Τότε ο κοσμικός Κεμάλ Ατατούρκ ήρθε... Ανάγκασε τον τουρκικό λαό να αρνηθεί τη θρησκεία του, καθώς και [να επιβάλει] το κοσμικό κράτος».

Δείτε το βίντεο των τζιχαντιστών:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News