Κόσμος

Τιανζίν: Οι κάτοικοι ζητούν αποζημίωση από το κράτος

Περίπου εκατό άτομα προχώρησαν σήμερα σε διαμαρτυρία μετά τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες τους από τις μαζικές εκρήξεις στην Τιανζίν, με σκοπό να απαιτήσουν αποζημίωση από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους κινέζικους κανόνες ασφαλείας τέτοιες εγκαταστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.000 μέτρα (3.300 πόδια) μακριά από κατοικίες, δημόσια κτίρια και αυτοκινητόδρομους.

Μέσω της διαδικτυακής αναζήτησης φαίνεται ότι η αποθήκη Ruihai International Logistics δεν πληρούσε αυτά τα κριτήρια, δεδομένου ότι βρισκόταν σε απόσταση 500 μέτρων από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων.

Αυτά τα διαμερίσματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές και όλοι οι κάτοικοι που διέμεναν σε αυτά έχουν απομακρυνθεί.

Οι διαμαρτυρόμενοι έγραψαν σε πανό «Συγκαταλεγόμαστε στα θύματα της υπόθεσης αυτής και ζητάμε από την κυβέρνηση να αγοράσει πίσω τα σπίτια μας».

Οι αξιωματούχοι της περιοχής δέχονται πιέσεις για να απαντήσουν στο πως επιτράπηκε η λειτουργία της επιχείρησης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ερωτήματα επίσης διατυπώνονται σχετικά με τη διαχείριση της αποθήκης και έχει συσταθεί μια ομάδα για τη διερεύνηση των πιθανών παραβάσεων που σχετίζονται με τις εκρήξεις.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης είναι στο νοσοκομείο υπό αστυνομική παρακολούθηση.

Να σημειωθεί πως οι εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 114 άτομα, με 70 εξακολουθούν να αγνοούνται, συμπεριλαμβανομένων 64 πυροσβεστών και έξι αστυνομικών όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι υπήρχαν πολλοί τόνοι τοξικού κυανιούχου νατρίου χημικών στην περιοχή τη στιγμή που έγιναν οι εκρήξεις, αν και δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν σημαντικές διαρροές.

Σχόλια