Κόσμος

Γεμάτο χρήματα το Ινδονησιακό αεροσκάφος που συνετρίβη

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις εκπροσώπου των ταχυδρομείων, το ινδονησιακό επιβατικό αεροπλάνο ATR 42-300 της Trigana Air Service, το οποίο συνετρίβη τη Κυριακή με 54 επιβαίνοντες στην επαρχία Παπούα, μετέφερε μετρητά αξίας περίπου 420.000 ευρώ τα οποία επρόκειτο να διανεμηθούν σε απομακρυσμένα χωριά.

Νωρίτερα σήμερα, ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης εντόπισε συντρίμμια που είναι πιθανόν να προέρχονται από το αεροσκάφος στη δασώδη επαρχία της Οροσειράς Μπιντάνγκ, δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής της αστυνομίας Γιούνους Ουάλι στο πρακτορείο ειδήσεων Antara, προσθέτοντας πως μία ομάδα διάσωσης φθάνει στην περιοχή.

Στο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 44 ενήλικοι, πέντε παιδιά και βρέφη και πέντε μέλη πληρώματος, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι στην Τζαγιαπούρα, πρωτεύουσα της Παπούα, με προορισμό νοτιότερα το Οκσιμπίλ.

Όλοι οι επιβαίνοντες ήταν Ινδονήσιοι, δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (BASARNAS).

Αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι το μεγάλο ποσό των χρημάτων που μεταφέρονταν με το αεροπλάνο συνδέεται με τη συντριβή του.

"Τέσσερις άνθρωποι μετέφεραν τα χρήματα, 6,5 εκατομμύρια ρουπίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ταχυδρομείων Αμπού Σοφτζάν, προσθέτοντας πως το ποσό ήταν μέρος ενός επίσημου προγράμματος βοήθειας για τους φτωχούς και επρόκειτο να διανεμηθεί στους χωρικούς.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι λόγω των ανεπαρκών υποδομών στην πιο ανατολική επαρχία της Ινδονησίας, τα χρήματα της βοήθειας συχνά μεταφέρονται αεροπορικώς.

Σχόλια