default-image

Πλημμυρίζει από μετανάστες η Σερβία

Κόσμος
Πλημμυρίζει από μετανάστες η Σερβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, περίπου 90.000 μετανάστες πέρασαν από τη Σερβία, από τον Ιανουάριο έως σήμερα. Σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό, η αστυνομία είναι πλήρως ικανή να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

Όπως είπε ο κ. Στεφάνοβιτς, περίπου 2.000 μετανάστες διασχίζουν τα σύνορα και εισέρχονται στη Σερβία καθημερινά, ωστόσο προορισμός τους είναι άλλες χώρες. Ανέφερε επίσης ότι οι μετανάστες είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των σερβικών Αρχών, επισημαίνοντας πως δεν έχει αναφερθεί κανένα επεισόδιο μεταξύ μεταναστών και του τοπικού πληθυσμού.

Ωστόσο, ο Σέρβος υπουργός προειδοποίησε ότι το κόστος για τη χώρα του είναι πολύ υψηλό και πως συζητούνται τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος με τη διεθνή κοινότητα. Ζήτησε από την άλλη, να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη για την παροχή σίτισης και προσωρινής στέγασης στους μετανάστες.

Προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ευρύ σχέδιο δράσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτίμησε ο κ. Στεφάνοβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News