Κόσμος

Ο ηγέτης των τζιχαντιστών βίαζε Αμερικανίδα όμηρο πριν το θάνατό της

Επανειλημμένα είχε βιαστεί η Κέιλα Μίλερ, η Αμερικανίδα η οποία πέθανε νωρίτερα φέτος ενώ κρατείτο όμηρος από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της ομηρίας της από τον ηγέτη του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ αρμόδιους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που δεν κατονόμασε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι τα μέλη της οικογένειας της Μίλερ επιβεβαίωσαν πως στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ τούς είπαν πως η Κέιλα υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική κακοποίηση από τον Αλ Μπαγκντάντι, μεταδίδει το protothema.gr.

«Μας είπαν ότι η Κέιλα βασανίστηκε, ότι τη μεταχειρίζονταν σαν ιδιοκτησία του Aλ Μπαγκντάντι. Αυτό μας ειπώθηκε τον Ιούνιο από την κυβέρνηση», ανέφεραν οι γονείς της ομήρου, ο Καρλ και η Μάρσα Μίλερ, σύμφωνα με το ABC News.

Οι πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του Aλ Μπαγκντάντι στην αιχμαλωσία και τη σεξουαλική κακοποίηση της Μίλερ αντλήθηκαν από πολλές πηγές, ανάμεσά τους από δύο συνεντεύξεις με δύο νεαρά κορίτσια που κρατούνταν ως σεξουαλικές σκλάβες στο χώρο όπου βρισκόταν η όμηρος και τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της συζύγου ενός στελέχους του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σκοτώθηκε στην αμερικανική επιδρομή, φέρονται να είπαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, διευκρίνισε το ABC News.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου για την υπόθεση της Κέιλα Μίλερ.

Σχόλια