Κόσμος

Ονόμασε την κόρη της "Άγκελα Μέρκελ" σε ένδειξη ευγνωμοσύνης!

Μια πρόσφυγας από την Γκάνα, στην οποία χορηγήθηκε άσυλο στη Γερμανία, ονόμασε τη νεογέννητη κόρη της «Άγκελα Μέρκελ», το όνομα της Γερμανίδας καγκελαρίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, καθώς της επιτράπηκε να παραμείνει στη χώρα.

Όπως γνωστοποίησε το ληξιαρχείο του Ανόβερου, η 26χρονη Οφίλια Άντε, η οποία γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκρα, έδωσε στο παιδί της το όνομα Άγκελα Μέρκελ Άντε θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την κ. Μέρκελ, καθώς θεωρεί ότι είναι μια «σπουδαία γυναίκα», όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, Ναντίνε Χίζε, η οποία και έχει την ευθύνη λειτουργίας του ξενώνα όπου διαμένει η Γκανέζα μητέρα.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε σε πόλη της κεντρικής Γερμανίας στις 2 Φεβρουαρίου, ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αυτήν την εβδομάδα την είδηση.

Η Γερμανία ενέκρινε την αίτηση της μητέρας για χορήγηση ασύλου νωρίτερα εντός του 2015 και της έδωσε άδεια παραμονής διάρκειας τριών ετών.

Τον Ιούλιο η κ. Μέρκελ είχε έρθει αντιμέτωπη με Παλαιστίνιο κορίτσι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο είχε ευγενικά εξηγήσει στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι υπήρχε ο κίνδυνος η οικογένειά της να απελαθεί πίσω στον Λίβανο έπειτα από παραμονή τεσσάρων ετών στη Γερμανία.

Όταν το παιδί άρχισε να κλαίει η Μέρκελ της χτύπησε ελαφρά την πλάτη για συμπαράσταση, ωστόσο της είπε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται οποιονδήποτε θέλει να μείνει εκεί. Μέχρι σήμερα η οικογένεια δεν έχει απελαθεί.

Σχόλια