Κόσμος

Νεκροί και τραυματίες από μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων στην Κίνα

Μια αλυσιδωτή έκρηξη σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, την Τιαντζίν.

H έκρηξη ήταν τεραστίων διαστάσεων, δημιουργώντας ένα τεράστιο "μανιτάρι" στον ουρανό της πόλης. Η μπάλα φωτιάς έκανε τη νύχτα ημέρα, και προκάλεσε μαζικό σοκ στους κατοίκους. Eίναι χαρακτηριστικό ότι η δόνηση από την έκρηξη έγινε αισθητή σε απόσταση τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων, ενώ υπάρχει και καταγραφή της σε φωτογραφίες από δορυφόρους στο διάστημα!

Οι ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι τεράστιες, ενώ υπάρχουν αναφορές για επτά -τουλάχιστον- νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ήδη τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν γεμίσει τραυματίες, ενώ συνεχώς καταφτάνουν περισσότεροι κυρίως με εγκαύματα στο σώμα τους. Το κρατικό πρακτορείο μιλά για περίπου 400 τραυματίες μέχρι στιγμής, ενώ ανακοινώνει και μεγάλες καταστροφές στα σπίτια στη γύρω περιοχή, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Η Τιεντζίν είναι πόλη στην βόρεια Κίνα και μία από τις πέντε «εθνικές κεντρικές πόλεις» της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ανεξάρτητες από επαρχίες, και υπό τη διαχείριση της κεντρικής κυβέρνησης. Eίναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και λιμάνι που εξυπηρετεί τη βορειανατολική Κίνα. Απέχει 150 χιλιόμετρα από το Πεκίνο και έχει πάνω από 15 εκατομμύρια κατοίκους.

Σχόλια