Κόσμος

Αίγυπτος: Το ISIS αποκεφάλισε τον Κροάτη όμηρο

Το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με την ονομασία "Επαρχία Σινά" ανακοίνωσε πως άνδρες του αποκεφάλισαν τον απαχθέντα Κροάτη που κρατούσαν όμηρο εδώ και μερικές ημέρες.

Μάλιστα η οργάνωση "Επαρχία Σινά" (Sinai Province) δημοσίευσε και μία αποτρόπαια φωτογραφία με το κεφάλι του ομήρου πάνω στο αποκεφαλισμένο σώμα του και δίπλα τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Στη φωτογραφία υπάρχει και λεζάντα που γράφει: «Θάνατος στον Κροάτη όμηρο, λόγω της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας».

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ το SITE που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους ανέφερε πως η φωτογραφία διανεμήθηκε μέσω του Twitter σήμερα, 12 Αυγούστου.

«Είδαμε αυτή τη είδηση στο Ίντερνετ, αλλά αυτή τη στιγμή την ελέγχουμε. Αν επιβεβαιωθεί πως ισχύει, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης με δήλωση», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου στο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από την οργάνωση "Επαρχία Σινά" εικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ και πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Οι τζιχαντιστές απήγαγαν τον Τόμισλαβ Σάλοπεκ στις 22 Ιουλίου, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Εργαζόταν ως τοπογράφος της γαλλικής εταιρείας Compagnie Generale de Geophysique.

Σχόλια