Κόσμος

Ο Γ. Γ του ΟΗΕ Άιντε στην Τουρκία για το Κυπριακό

Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Έσπεν 'Αιντε, θα πραγματοποιήσει επαφές στην Άγκυρα αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο ο κ. 'Αιντα θα συναντηθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με τον υφυπουργό Φεριντούν Σινιρλίογλου, με τον οποίο θα συζητήσει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Ενώ αρχικά ο κ. 'Αιντα προγραμμάτιζε να μεταβεί στην 'Αγκυρα στα τέλη Αυγούστου και πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο φαίνεται ότι η 'Αγκυρα ήθελε να γίνει τώρα αυτή η συνάντηση και όχι αργότερα προκειμένου να έχει χρόνο να καθορίσει τη δική της γραμμή με την επανέναρξη των συνομιλιών, σε επίπεδο διαπραγματευτών την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου και σε επίπεδο ηγετών την 1η Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι χθες ήταν στην 'Αγκυρα για διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση και ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο οποίος είχε συνάντηση με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλέστηκε το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου ο Οζντίλ Ναμί συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Το τουρκικό πρακτορείο μετέδωσε ότι κατά τις συναντήσεις αντάλλαξαν απόψεις για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και ότι Επίσης φέρεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας στη διαδικασία των συνομιλιών.

Σχόλια