default-image

Γερμανία: Αναμένονται πάνω από 400.000 αιτήσεις ασύλου

Κόσμος
Γερμανία: Αναμένονται πάνω από 400.000 αιτήσεις ασύλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ, υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ότι αυτό το χρόνο οι αιτούντες άσυλο θα ξεπεράσουν τους 400.000 που περίμενε μέχρι πρόσφατα το Βερολίνο.

Ο Ντε Μεζιέρ τόνισε ότι οι υπηρεσίες του προετοιμάζουν μια νέα πρόβλεψη, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα και πρόσθεσε: «πρέπει να προετοιμάσω την κοινή γνώμη της Γερμανίας για το ότι ο αριθμός όσων ζητούν άσυλο, θα είναι σημαντικά υψηλότερος από ό,τι εκτιμούσαμε ως τώρα».

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) της Γερμανίας είχε προβλέψει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα υποβάλουν για πρώτη φορά και εκείνων που θα υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου, θα ανέλθει σε 450.000 το 2015, αριθμός υπερδιπλάσιος του 2014.

Η Γερμανία έχει μια παράδοση στην υποδοχή προσφύγων, εξαιτίας του ναζιστικού παρελθόντος της, όταν 500.000 Εβραίοι και άλλοι, διώκονταν από το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Παρόλα αυτά, η Γερμανία δυσκολεύεται, όπως και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, να αντεπεξέλθει στο κύμα των προσφύγων που φεύγουν για να σωθούν από πολέμους και διωγμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και στην Αφρική.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφηκαν 150 εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν κέντρα υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News