Κόσμος

Αργεντινή: 3 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι από πλημμύρες

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Πάμπα, στο κεντρικό τμήμα της Αργεντινής, εδώ και μια εβδομάδα, 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 11.000 απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους.

Την τελευταία εβδομάδα, ένα παιδί 11 ετών έχασε την ζωή του, όταν έπεσε σε ένα ρυάκι, ενώ ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες έχασε κι εκείνος την ζωή του όταν εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε στο Κίλμες, περιοχή που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες. Σύμφωνα με τις αρχές της Καμπάνα το θάνατο βρήκε και δεύτερος άνδρας στην ίδια πόλη.

Ο υπουργός Ασφάλειας της Αργεντινής Σέρχιο Μπέρνι δήλωσε στο δίκτυο C5N: «Περίπου 11.000 άνθρωποι είτε απομακρύνθηκαν είτε εγκατέλειψαν οι ίδιοι τα σπίτια τους. Γίνονται επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στους πληγέντες»

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νέες βροχοπτώσεις, μικρότερης έντασης, αναμένονται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, την περιοχή της Αργεντινής που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και στην οποία βρίσκεται και η κύρια αγροτική ζώνη της χώρας.

Σχόλια