default-image

Γαλλία: Ένας βιασμός κάθε 40 λεπτά!

Κόσμος
Γαλλία: Ένας βιασμός κάθε 40 λεπτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

33 βιασμοί καταγγέλλονται καθημερινά στη Γαλλία, όπου μέσα σε πέντε χρόνια ο αριθμός των βιασμών που καταγγέλλονται στις αρχές έχει αυξηθεί κατά 18%,  σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Τα πέντε τελευταία χρόνια, οι βιασμοί που καταγγέλλονται στις αρχές αυξήθηκαν κατά 18% (από 10.762 το 2010, σε 12.768 το 2014), ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι βιασμοί ανηλίκων κατά περισσότερο από 20% (από 5.751 σε 6.936)», γράφει η Le Figaro, επικαλούμενη στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας.

«Τριάντα τρεις βιασμοί καταγγέλλονται καθημερινά στη Γαλλία, δηλαδή κατά μέσο όρο ένας κάθε 40 λεπτά της ώρας!» επισημαίνει η Le Figaro και υπογραμμίζει πως «δεν πρόκειται παρά για τις υποθέσεις που καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές και παραπέμπονται στις εισαγγελίες».

«Η γκρίζα ζώνη παραμένει σημαντική. Οι έρευνες δείχνουν πως το ποσοστό των καταγγελιών για βιασμό είναι κατά 10% μικρότερο», εξηγεί στην εφημερίδα ο Κριστόφ Σουλέ, διευθυντής του Εθνικού Παρατηρητηρίου Εγκληματικότητας και Ποινικών Απαντήσεων (ONDRP).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News