Κόσμος

ΗΠΑ: 'Ενωση "κολοσσών" διαδικτύου κατά παιδικής πορνογραφίας

Σε νέα κοινή δράση προχώρησαν οι αμερικανικές εταιρείες Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo!, καθώς συμφώνησαν για την υιοθέτηση ενός συστήματος, που επιτρέπει να αναγνωρίζονται και να μπλοκάρονται οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος Internet Watch Foundation (IWF)

Οι παγκόσμιες «δυνάμεις» του Ίντερνετ στις ΗΠΑ ενώθηκαν σε ένα σχέδιο που στοχεύει στην καταπολέμηση της διάδοσης εικόνων παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Αναλυτές του ιδρύματος αυτού θα προσδιορίζουν με ένα «ψηφιακό σημάδι» τις ακατάλληλες εικόνες, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του να τις φιλτράρουν ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα, που αγωνίζεται κατά του υλικού παιδεραστίας, που εδρεύει στην Βρετανία.

«Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θυμάτων θα μπορούν να αναγνωριστούν και να καταργηθούν πιο γρήγορα και θα μπορούμε να εμποδίσουμε τις ήδη γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο», υπογράμμισε η πρόεδρος του IWF Σούζι Χάργκρεϊβς. «Αυτό το νέο σύστημα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας», συμπλήρωσε τελειώνοντας.

Σχόλια