default-image

Πιθανή η ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Κόσμος
Πιθανή η ύπαρξη εξωγήινης ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινων, μόνο που υποστηρίζει ότι η ύπαρξη του Υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν.

Η είδηση έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, εκείνα του διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, του πατέρα Χοσέ Φούνες, ο οποίος παραδέχεται ότι είναι πιθανό να υπάρχει νοήμων ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Η παρέμβαση του Φούνες έγινε με αφορμή την ανακάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες ενός πλανήτη που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να διέθετε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να διαθέτει κάποιες μορφές ζωής.

Ο Φούνες όμως έσπευσε να καθησυχάσει τους πιστούς ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική αγαπημένη του Θεού, αφού μόνο στον πλανήτη μας έχει κάνει την εμφάνισή του ο Χριστός.

«Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες. Βέβαια, δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμων εξωγήινο. Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δε σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του Υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν», δήλωσε ο Φούνες, ο οποίος το 2008 είχε πει ότι η πίστη στην εξωγήινη ζωή δεν έρχεται σε αντίθεση με το καθολικό δόγμα ή τη Βίβλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News