default-image

Απελευθερώθηκαν ορισμένοι από τους ομήρους στο Μάλι

Κόσμος
Απελευθερώθηκαν ορισμένοι από τους ομήρους στο Μάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απελευθερώθηκε τη νύχτα «ένας ορισμένος αριθμός» ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι από μια ομάδα ενόπλων από χθες το πρωί στην πόλη Σεβαρέ, στο κεντρικό τμήμα του Μάλι, ενώ πέντε ξένοι απομακρύνθηκαν από την πόλη, σύμφωνα με πηγές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι όλα τελείωσαν, αλλά ένας ορισμένος αριθμός ομήρων» απελευθερώθηκε από δυνάμεις του στρατού οι οποίες είχαν αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο Byblos, μετά την εισβολή των ενόπλων χθες, ανέφερε μία από τις πηγές.

Μια δεύτερη πηγή έκανε λόγο για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του στρατού του, η οποία επέτρεψε να απελευθερωθούν πολλοί όμηροι, ανάμεσά τους «πέντε ξένοι, οι οποίοι μεταφέρονται στο Μπαμακό». Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τις εθνικότητες των ξένων.

Σύμφωνα με πηγές από τις ένοπλες δυνάμεις και την MINUSMA, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες κι ένας εργαζόμενος στον ΟΗΕ. Ένας Ουκρανός υπήκοος που κατάφερε να αποδράσει από το ξενοδοχείο χθες είπε στις αρχές πως οι «περίπου τέσσερις ή πέντε» ένοπλοι κρατούσαν «τουλάχιστον δέκα» ομήρους.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News