Κόσμος

Ταϊβάν: Έξι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ

Συναγερμός σήμανε στην Ταϊβάν από το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Σουντελόρ, ο οποίος συνοδευόταν από σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο τυφώνας Σουντελόρ πέρασε από τις κομητείες Γιλάν και Χουαλιέν της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν νωρίς σήμερα το πρωί. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, τεράστια κομμάτια λαμαρίνας και μεταλλικές ράβδοι αποκολλήθηκαν από ένα υπό κατασκευή στάδιο και οι δημοτικές αρχές ανέστειλαν ορισμένες από τις υπηρεσίες του μετρό και των λεωφορείων.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους καθώς ο τυφώνας κινείτο χθες πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και ο στρατός του νησιού έθεσε σε ετοιμότητα δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα.

Η ιστοσελίδα κινδύνου Τροπικής Καταιγίδας ανέφερε ότι ο τυφώνας είναι σήμερα κατηγορίας 2, σε μία κλίμακα 1 ως 5, κι ενδεχομένως να εξασθενήσει σε κατηγορία 1 καθώς θα απομακρύνεται από την Ταϊβάν αργότερα μέσα στη μέρα.

Ο Σουντελούρ ξύπνησε μνήμες από τον τυφώνα Μορακότ το 2009, ο οποίος είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στη νότια Ταϊβάν, αφήνοντας πίσω του περίπου 700 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Σχόλια