default-image

Ο τιμοκατάλογος στα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών

Κόσμος
Ο τιμοκατάλογος στα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη λίστα με τις τιμές στα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών επιβεβαίωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έπειτα από περίπου έναν χρόνο που έχει κυκλοφορήσει.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος, ο οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014, προσφέρεται στους μαχητές, αλλά και σε άνδρες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κυρίως σκλάβες του σεξ αλλά και παιδιά.

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, η εντεταλμένη του ΟΗΕ για ζητήματα σεξουαλικής βίας Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, αφού επισκέφθηκε το Ιράκ αλλά και τη Συρία, κατήγγειλε πως πολλά έφηβα κορίτσια που απάγονται από μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα «όσο ένα πακέτο τσιγάρα».

Όπως ανέφερε: «Όταν καταλαμβάνουν μια περιοχή, προχωρούν σε απαγωγές, προκειμένου να έχουν νέες γυναίκες. Οι τζιχαντιστές διοργανώνουν σκλαβοπάζαρα για τη λεία τους, κανείς δεν μπορεί να δώσει με ακρίβεια τον αριθμό των κοριτσιών και των γυναικών που έχουν πουληθεί».

Μετά την απαγωγή, κορίτσια και γυναίκες κρατούνται όμηροι σε σπίτια -ακόμα και 100 μπορεί να είναι κάτω από την ίδια στέγη. Οι τζιχαντιστές τις γδύνουν, τις πλένουν και στη συνέχεια τις αναγκάζουν να σταθούν μπροστά σ' εκείνους που θα αποφασίσουν πόσα χρήματα αξίζουν. Οι τιμές μπορεί να είναι εξευτελιστικές ή να ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια.

Στα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών μια γυναίκα 40 ετών πωλείται ακόμα και για 41 δολάρια. Η λίστα δείχνει ότι τα παιδιά ηλικίας από 1 έως 9 ετών πωλούνται στην τιμή των 165 δολαρίων, τα έφηβα κορίτσια στα 124 δολάρια και οι γυναίκες άνω των 20 σε χαμηλότερη τιμή. Μια γυναίκα 40 ετών πωλείται στα 41 δολάρια.

Στον τιμοκατάλογο των τζιχαντιστών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και γυναίκες οι οποίες είναι χριστιανές και Γιεζίντι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News