default-image

Κύπρος:Η εκκλησία εκποιεί την περιουσία της

Κόσμος
Κύπρος:Η εκκλησία εκποιεί την περιουσία της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εκκλησία της Κύπρου ανακοίνωσε πως θα εκποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία για να αντιμετωπίσει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, λόγω οφειλών της προς τις τράπεζες, όπου σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες, και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Χρυσόστομος, ενώ ανέφερε, ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια.

Ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, και για να μπορέσει η Εκκλησία να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Σχετικά με την επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή, ωστόσο πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, προέκυψαν νομικά προβλήματα και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News