Κόσμος

Καμπούλ: 8 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού

Σήμερα το πρωί στο κέντρο της Καμπούλ, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 100, σύμφωνα με την αστυνομία και το υπουργείο υγείας.

"Το παγιδευμένο φορτηγό εξερράγη κοντά σε στρατόπεδο," είπε ο διευθυντής αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία μέτρησε τουλάχιστον 8 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες είναι γύρω στους 128. Αυτοκίνητα καταστράφηκαν σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων, σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο Ρόιτερς.

Ήταν μια ασυνήθιστα ισχυρή έκρηξη σε μια πόλη που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και άλλων μαχητών που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την αφγανική κυβέρνηση. Η Καμπούλ διατελεί υπό ισχυρή δύναμη φύλαξης από στρατό και αστυνομία, και ενώ κάθε εβδομάδα εκρήγνυνται βόμβες που ενεργοποιούνται με μαγνήτη ή υπάρχουν επιθέσεις αυτοκτονίας, μεγάλα παγιδευμένα φορτηγά σπάνια περνάνε τον κλοιό φύλαξης έξω από την πόλη.

Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του βομβαρδισμού, ενώ μια Δυτική πηγή ασφάλειας είπε ότι ο στόχος φαίνεται να ήταν ένα συγκρότημα που χρησιμοποιείται από Αφγανούς αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή, και ότι 15 άτομα τουλάχιστον είχαν σκοτωθεί στην έκρηξη.

Το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ έχει πλημμυρίσει με τραυματισμένους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν 5.000 άμαχοι έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Σχόλια