Κόσμος

Μαλαισία: Νέα συντρίμια στο Ρεϊνιόν

Ένα παράθυρο, μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων και φύλλα αλουμινίου είναι μεταξύ των νέων συντριμμιών αεροσκάφους, τα οποία φέρεται ότι βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας. Την Τετάρτη, η Μαλαισία επιβεβαίωσε ότι το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο νησί ανήκει πράγματι στη μοιραία πτήση ΜΗ370 με 239 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν από 515 ημέρες.

Μετά την ανακάλυψη, ερευνητές και εθελοντές «χτενίζουν» τις ακτές του Ρεϊνιόν, προκειμένου να ανακαλύψουν τυχόν νέα συντρίμμια. Ο Μαλαίσιος υπουργός σημείωσε ότι η χώρα του ζήτησε από τις Αρχές στα γειτονικά νησιά - ανάμεσά τους στο Μαυρίκιο και τη Μαδαγασκάρη - να ξεκινήσουν έρευνες στις ακτές τους, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Τουλούζη, όπου εξετάζεται το τμήμα του φτερού του αεροσκάφους.

Οι Μαλαίσιοι είναι απόλυτα σίγουροι ότι πρόκειται για τμήμα του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ενώ οι Γάλλοι είναι αρκετά σίγουροι ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στο «χαμένο» από τις 8 Μαρτίου 2014 αεροπλάνο. Από την πλευρά της, η Αυστραλία θεωρεί ότι πρέπει να απαντηθούν ακόμα κάποια ερωτήματα, προκειμένου υπάρξει βεβαιότητα σχετικά με την προέλευση του φτερού που βρέθηκε στο νησί του Ινδικού Ωκεανού.

Εντωμεταξύ, καχύποπτοι εμφανίζονται οι συγγενείς των θυμάτων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Κινέζοι, ξεκαθαρίζοντας ότι «δε θέλουμε να ακούσουμε εγγυήσεις από ορισμένες χώρες για 99% πιθανότητα», αλλά «επιβεβαίωση 100%».

Σχόλια