Κόσμος

Με τη μηχανή πάνω στα κύματα

Απολαύστε το απόλυτο. Όχι μόνο τις μοναδικές τροπικές παραλίες της Ταϊτής στη Γαλλική Πολυνησία αλλά και το απίστευτο κατόρθωμα του 34χρονου κασκαντέρ Ρόμπι Μάντισον, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του πάνω στο νερό και τα κύματα του εξωτικού νησιού κάνοντας ίσως το πιο πρωτότυπο σέρφινγκ στην ιστορία.  

Ο Αυστραλός παράτολμος αναβάτης είναι διάσημος για τα επιτεύγματά του που κόβουν την ανάσα, ενώ πρόσφατα είχε πηδήξει με τη μηχανή του πάνω από τη διώρυγα της Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του πάντως στην Ταϊτή εγκλωβίστηκε μέσα σε τεράστιο κύμα και κινδύνευσε να πνιγεί, όμως τέλος καλό όλα καλά.

Το εγχείρημά του, που ονομάστηκε "Pipe Dream", χρειάστηκε προετοιμασία 2 ετών. Και αν αναρωτιέστε πως τα κατάφερε στη μηχανή προσαρμόστηκε ειδικό σωσίβιο, ενώ και ο ίδιος έκανε πολλές προπονήσεις για να μπορεί να ισορροπήσει στο νερό. Μάλλον περιττό να σημειώσουμε ότι απαιτήθηκαν αρκετές μέρες λήψεων έως ότου προκύψει αυτό το απίστευτο βίντεο.

Να μην παραλείψουμε επίσης ότι ο Μάντισον εκτός από τον Ισθμό της Κορίνθου έχει ακόμα πηδήξει πάνω -φυσικά με τη μηχανή του- από ένα αντίγραφο της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι και το 209 πάνω από τη γέφυρα του Πύργου στο Λονδίνο.   

Σχόλια