Κόσμος

ΗΠΑ: Τέλος στη μεταφορά θηραμάτων - τροπαίων

Απαγορεύονται πλέον οι μεταφορές θηραμάτων - τροπαίων μεγάλων θηραμάτων, όπως ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε η εκτέλεση του λιονταριού Σέσιλ, στη Ζιμπάμπουε, από τον αμερικανό οδοντίατρο Ουόλτερ Πάλμερ.

Πιο αναλυτικά, η απαγόρευση θα εφαρμοστεί από τις Delta, United και American Airlines. Οι, εν λόγω, εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταφέρουν κυνηγετικά τρόπαια λιονταριών, ρινόκερων, λεοπαρδάλεων, ελεφάντων ή βουβαλιών.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η εταιρεία Delta ανέφερε: «Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η απαγόρευση μεταφοράς όλων των τροπαίων λιονταριών, ελεφάντων, ρινόκερων και βισώνων μέσω της υπηρεσίας εμπορευματικής μεταφοράς της Delta».

Η Delta ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλους οργανισμούς, θα επανεξετάσει την πολιτική της για τη μεταφορά άλλων τρόπαιων θηραμάτων.

Συγκεκριμένα για την εταιρεία Delta, είχε υπάρξει συλλογή υπογραφών από πολίτες που της ζητούσαν να σταματήσει τη μεταφορά θηραμάτων.

Η American Airlines και η United έχουν λιγότερες πτήσεις σε χώρες της υπο-σαχάριας Αφρικής. Η United ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter ότι η απόφαση τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

Ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη ανακοινωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες Emirates και South African Airways.

Σύμφωνα με το BBC, η Ζιμπάμπουε έχει ζητήσει τη σύλληψη και έκδοση του Πάλμερ, καθώς και ενός γιατρού από την Πενσιλβάνια που κατηγορείται ότι σκότωσε ένα λιοντάρι, στο Εθνικό Πάρκο του Χουάνγκε, τον περασμένο Απρίλιο.

Σχόλια