default-image

Γαλλία: Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες απωθήθηκαν

Κόσμος
Γαλλία: Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες απωθήθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 1.000 άτομα απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στην περιοχή γύρω από την σήραγγα της Μάγχης, ενώ άλλα 700 απωθήθηκαν μέσα στην σήραγγα, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής αστυνομίας.

Η γαλλική αστυνομία απέτρεψε κατά την διάρκεια της νύχτας στο Καλαί, στην βόρεια Γαλλία, περίπου 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν παράνομα στην Βρετανία και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που έριξε κάποιος εναντίον του.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο κεφάλι από την ρίψη πέτρας, ενώ διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ράμματα. Αυτός που πέταξε την πέτρα, ένας Σουδανός μετανάστης, συνελήφθη.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούσαν να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης με απώτερο στόχο να μπορέσουν να περάσουν στην Βρετανία, κυρίως λόγω της μικρότερης κυκλοφορίας φορτηγών.

Την περασμένη εβδομάδα οι απόπειρες των μεταναστών είχαν ξεπεράσει τις χίλιες, ενώ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ένας Σουδανός έχασε την ζωή του, ανεβάζοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των θανάτων μεταναστών στην περιοχή από τις αρχές του Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News