default-image

Με επιτυχία η διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων σε ανήλικο

Κόσμος
Με επιτυχία η διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων σε ανήλικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της διπλής μεταμόσχευσης άνω άκρων σε ένα 8χρονο αγόρι από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για το νεότερο ασθενή, παγκοσμίως, που υποβάλλεται σε μια τόσο απαιτητική επέμβαση. Το 2011 είχε γίνει ανάλογη μεταμόσχευση σε ενήλικο ασθενή.

Ο Ζάιον Χάρβεϊ είχε υποβληθεί σε αναγκαστικό ακρωτηριασμό και των δύο χεριών του, εξαιτίας μιας λοίμωξης και της επακόλουθης σήψης που αυτή του προκάλεσε.

Η 40μελής επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Χειρουργικής Σκοτ Λέβιν της Ιατρικής Σχολής «Πέρελμαν» του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, μέσα σε δέκα ώρες ολοκλήρωσε την διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων, μετά από τον εντοπισμό του κατάλληλου δωρητή, ο οποίος παρέμεινε ανώνυμος μέχρι και σήμερα.

«Η διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία, καθώς οι γιατροί έπρεπε να συνδέσουν με επιτυχία στο σώμα του αγοριού τα χέρια και τα μπράτσα του δωρητή, με όλα τους τα αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, μυς, τένοντες, δέρμα κ.α.» αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Το αγόρι λαμβάνει καθημερινά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ώστε το σώμα του να μην απορρίψει τα μοσχεύματα και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Εξιτήριο θα λάβει μετά από αρκετές εβδομάδες, καθώς λόγω νεφρικής ανεπάρκειας ο Ζάιον Χάρβεϊ έχει επίσης υποβληθεί και σε μεταμόσχευση νεφρού.

Αν και ο μικρός Ζάιον Χάρβεϊ είχε μάθει να τρώει, να γράφει, ακόμη και να παίζει βιντεοπαιχνίδια χωρίς χέρια, τώρα όμως είναι ανυπόμονος, καθώς περιμένει πως και πως να πιάσει μπάλα με τα νέα χέρια του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News