Κόσμος

Μεξικό: Καταδίκη πέντε ανδρών για τη δολοφονία 11 γυναικών

Ποινή φυλάκισης 697 χρόνων επιβλήθηκε σε καθένα από τους πέντε άντρες στο βόρειο Μεξικό για τη δολοφονία 11 γυναικών, σε πολιτεία όπου εκατοντάδες νέες γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από το 1990.

Η ποινή φυλάκισης είναι η μεγαλύτερη που έχει αποφασιστεί ποτέ για δολοφονία γυναικών και η ετυμηγορία βασίστηκε σε επιστημονικές αποδείξεις, είπε αξιωματούχος στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας Τσιουάουα, στην οποία υπάγεται η πόλη Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα με το Τέξας, όπου το 2008 εξαφανιζόταν μια γυναίκα κάθε μέρα.

«Χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα για να ωθήσουν νεαρές γυναίκες στην πορνεία και τη διακίνηση ναρκωτικών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη από το γραφείο του εισαγγελέα. «Μετά, όταν δεν ήταν πλέον «χρήσιμες», τις σκότωναν και πετούσαν τα σώματά τους στον ξεροπόταμο Νάβαχο, στην κοιλάδα του Χουάρες».

Εκτός από την ποινή των σχεδόν 700 ετών ο καθένας, οι καταδικασθέντες πρέπει να πληρώσουν συνολικά 9 εκατομμύρια πέσος (451.500 ευρώ) για ηθική βλάβη στις οικογένειες των θυμάτων, των οποίων τα πτώματα ανακαλύφθηκαν το 2012.

Το εθνικό παρατηρητήριο για θανάτους γυναικών, ένας συνασπισμός οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πιστεύει ότι περίπου 3.892 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Μεξικό μεταξύ του 2012 και 2013, όμως μόνο 16% των περιπτώσεων έχουν ερευνηθεί ως εγκλήματα κατά των γυναικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια