default-image

Ν.Κάμερον: Θα κάνουμε τα πάντα για το μεταναστευτικό

Κόσμος
Ν.Κάμερον: Θα κάνουμε τα πάντα για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δέσμευση ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι μπορεί για την καταπολέμηση της μεταναστευτικής κρίσης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την μαζική απόπειρα μεταναστών να περάσουν τη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία, επιχειρώντας να φτάσουν στη Βρετανία.

Ο Κάμερον επιβεβαίωσε την επιπλέον χρηματοδότηση με 7 εκατομμύρια λίρες για νέα περίφραση στον τερματικό σταθμό της σήραγγας της Μάγχης, ενώ χαρακτήρισε κατάσταση στο Καλέ «άκρως ανησυχητική».

Τουλάχιστον 2.000 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία, επιχειρώντας να φτάσουν στη Βρετανία. Πρόκειται για την μαζικότερη απόπειρα εισόδου μέσω της σήραγγας στην Βρετανία τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Μιλώντας από τη Σιγκαπούρη, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι, θα προεδρεύσει εντός της ημέρας σε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης για το μεταναστευτικό.

«Κατανοώ απόλυτα τους παραθεριστές που βρίσκουν δύσκολη την πρόσβαση στο Καλέ λόγω των ταραχών εκεί και θα κάνουμε τα πάντα σε συνεργασία με τη Γαλλία για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» είπε ο Κάμερον.

«Δεν υπάρχει λόγος να μεταθέτουμε τις ευθύνες. Θα συνεργαστούμε με τη Γαλλία και θα δημιουργήσουμε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, μέσω επιπλέον χρηματοδότησης» πρόσθεσε, σύμφωνα με το in.gr.

Από τις αρχές του καλοκαιριού οκτώ μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην σήραγγα, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο καταγεγραμμένος αριθμός μεταναστών που επιχείρησαν να διασχίσουν τη σήραγγα από τον Ιούλιο ανέρχεται στους 3.000, με καταγωγή κυρίως από Αιθιοπία, Ερυθραία, Σουδάν και Αφγανιστάν.

Η κοντινή απόσταση που χωρίζει το Καλέ από τη Μεγάλη Βρετανία είναι ο λόγος που εδώ και χρόνια μετανάστες επιχειρούν να διασχίσουν τη σήραγγα της Μάγχης με στόχο να εισέλθουν σε αυτό που θεωρούν βρετανικό «Ελντοράντο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News