default-image

Μ.Ομπάμα: Η οπλοκατοχή αδυναμία της κυβέρνησης μου

Κόσμος
Μ.Ομπάμα: Η οπλοκατοχή αδυναμία της κυβέρνησης μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα της οπλοκατοχής και η αδυναμία υιοθέτησης νόμων «που θα κινούνται εντός της κοινής λογικής στο θέμα της ασφάλειας» είναι η μεγαλύτερη πληγή για τον Ομπάμα, όπως ο ίδιος αναγνώρισε σε συνέντευξή του στο BBC.

Την ώρα μετάδοσης της συνέντευξης οι ΗΠΑ συγκλονίζονταν από το νέο έγκλημα στη Λουιζιάνα, όπου ένας 58χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστη αίθουσα κινηματογράφου, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά.

Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όπως γράφει το in.gr, τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε κινηματογράφο στην πόλη Λαφαγιέτ, στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, όταν ένας 58χρονος άνοιξε πυρ μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Το μακελειό επανέφερε μνήμες από την επίθεση στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα, στο Κολοράντο, όταν ο 24χρονος τότε Τζέιμς Χολμς δολοφόνησε εν ψυχρώ 12 ανθρώπους.

Η επίθεση στην πόλη Λαφαγιέτ σημειώθηκε στις 19:00 τοπική ώρα στη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Train Wreck».

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης, Τζιμ Κραφτ, δήλωσε ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη αλλά δεν δίνουν ακόμη το όνομά του στη δημοσιότητα, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο παρκινγκ του κινηματογράφου και έστειλαν αστυνομικές ενισχύσεις σε άλλους κινηματογράφους της πόλης, αλλά και στο σπίτι του δράστη και αυτόχειρα.

Το κίνητρο του μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο.

Μία αυτόπτης μάρτυρας, η Κέιτι Ντομίνγκ, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Advertiser ότι ο ένοπλος ήταν ένας λευκός άνδρας, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος μέσα στην αίθουσα και άρχισε να πυροβολεί.

«Δεν έλεγε τίποτα. Ούτε άκουσα κανέναν να φωνάζει» είπε η ίδια.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, την ώρα της επίθεσης μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περίπου 100 άνθρωποι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News