default-image

Κύπρος: Ολοκληρώνεται αύριο η αξιολόγηση της τρόικας

Κόσμος
Κύπρος: Ολοκληρώνεται αύριο η αξιολόγηση της τρόικας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος βοήθειας, με στόχο να αρθούν τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης των 0,5 δισ. ευρώ.

Προαπαιτούμενο για την απελευθέρωση της δόσης συνιστά το νομοσχέδιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και για την πώληση των «προβληματικών» δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυπριακές αρχές θα ζητούν από τους πιστωτές μερική χρονική παράταση για την ολοκλήρωση των νομοσχέδιων και την ψήφιση τους από τη βουλή.

Σημειώνεται ότι στις 27 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής ενώπιον της οποίας θα τεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Οι διεθνείς πιστωτές έχουν θέσει ως τελευταία προθεσμία την 3η  Σεπτεμβρίου. Στις 7 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει το Eurogroup και έως τότε, πρέπει να έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, η οποία θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων αναγκών της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News