default-image

Εικοσιεπτά χώρες θέλουν οπωσδήποτε τη Βρετανία στην Ε.Ε.

Κόσμος
Εικοσιεπτά χώρες θέλουν οπωσδήποτε τη Βρετανία στην Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«"Κατηγορηματικά" επιθυμούν οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αυτό ανέφερε σε επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προκηρύξει δημοψήφισμα για την παραμονή του ή μη στην Ένωση όχι αργότερα από το τέλος του 2017, όπως έχει δεσμευθεί ο συντηρητικός πρωθυπουργός του, Ντέιβιντ Κάμερον.

Πριν από το δημοψήφισμα, ο κ. Κάμερον έχει δεσμευθεί ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη θέση της Μ. Βρετανίας στην Ένωση, ενώ αξιωματούχοι της Ε.Ε. δήλωσαν ότι θα εργαστούν το καλοκαίρι επάνω σε προτάσεις για το πώς μπορούν να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό δίκαιο μέρη των αλλαγών που προτείνουν οι Βρετανοί.

Κάποιοι εκπρόσωποι χωρών τόνισαν, σύμφωνα με τον κ. Χάμοντ, ότι μια Ε.Ε. χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν «αγνώριστη» και πρόσθεσαν ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν με τη βρετανική κυβέρνηση επάνω στις αλλαγές που θα επιτρέψουν στο νησί να παραμείνει κομμάτι της οικογένειας των 28 χωρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News