default-image

Αγγλία: Νέα μέτρα και περικοπές ετοιμάζει η κυβέρνηση

Κόσμος
Αγγλία: Νέα μέτρα και περικοπές ετοιμάζει η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα και περικοπές ετοιμάζει και η βρετανική κυβέρνηση για την εξοικονόμηση 20 δις λιρών, ξεκινώντας με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Τζόρτζ Όζμπορν, να ζητήσει από τα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας να υποδείξουν συγκεκριμένες εκτάσεις του Δημοσίου που μπορούν να πωληθούν για την οικοδόμηση κατοικιών.

Μετά την εκλογική νίκη του Μαΐου, ο Όζμπορν έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια για περικοπή 12 δισ. λιρών από τον προϋπολογισμό των υπηρεσιών πρόνοιας.

Ξεκινώντας επανεξέταση των δαπανών την Τρίτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν στις 25 Νοεμβρίου, ο Όζμπορν αναμένεται, σύμφωνα με το Reuters, να αναφέρει πως το Λονδίνο θα έχει εξοικονομήσει 98 δισ. λίρες έως το 2015/16 αλλά πρέπει να κάνει «περισσότερα πληρώνοντας λιγότερο».

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας κοινοβουλευτικής περιόδου, η κυβέρνηση πέτυχε τη μείωση των δημοσίων δαπανών στην οποία δεσμεύθηκε και μείωσε περισσότερο από το ήμισυ το έλλειμμα του προϋπολογισμού που κληρονόμησε», θα πει ο Όζμπορν, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

«Ωστόσο, ακόμα δανειζόμαστε 1 λίρα για κάθε 10 λίρες που ξοδεύουμε και το εθνικό χρέος παραμένει στο υψηλότερο επίπεδό του για 50 χρόνια. Εάν δεν διαχειριστούμε αυτό το χρέος, διατρέχουμε κινδύνους με την οικονομική μας ασφάλεια» αναφέρεται.

Το βρετανικό Δημόσιο κατέχει γη και κτίρια συνολικής αξίας πλέον των 300 δισ. λιρών. Μόνο το υπουργείο Άμυνας, σημειώνεται, έχει στην κατοχή του το 1% της βρετανικής γης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News