default-image

Έφηβος σκότωσε το θείο του για το Ισλαμικό κράτος

Κόσμος
Έφηβος σκότωσε το θείο του για το Ισλαμικό κράτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξερράγη την Πέμπτη το απόγευμα παγιδευμένο αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου κοντά στην υψίστης ασφαλείας φυλακή της Σαουδικής Αραβίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο έφηβος οδηγός και τραυματίστηκαν δύο αξιωματική ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Ταυτόχρονα την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας έφηβος, που καταζητούνταν, καθώς είχε σκοτώσει το θείο του και προκάλεσε την έκρηξη, όταν το αυτοκίνητό του περικυκλώθηκε από αξιωματικούς νότια από την πρωτεύουσα Ριάντ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ανέφερε ότι ο βομβιστής ονομαζόταν Αμπντάλα Φαχντ Αμπντάλα Αλ-Ρασίντ, γεννήθηκε το 1997 και δεν είχε ταξιδέψει εκτός της χώρας ποτέ. Ανέφερε ακόμη ότι ο θείος του δράστη ονομαζόταν Ρασίντ Ιμπραχίμ Αλ Σαφιάν και ήταν συνταγματάρχης.

Την ίδια ώρα σε προκήρυξή του στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για τον θάνατο του θείου και για την επίθεση, χαιρετίζοντας τις δύο πράξεις ως «διπλή επιχείρηση».

«Οι μουσουλμάνοι φυλακισμένοι στην Χαέρ και παντού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα κουραστούμε ποτέ και δεν θα σταματήσουμε ποτέ ώσπου να δώσουμε τέλος στην κράτησή τους, Θεού θέλοντος», υποστηρίζει το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε.

Ο δρόμος στον οποίο βρισκόταν το σημείο ελέγχου κατευθύνεται νότια του Ριάντ στη φυλακή Χαέρ, όπου κρατούνται 1.375 άτομα, κυρίως τζιχαντιστές, δήλωσε ο διευθυντής της φυλακής στο πρακτορείο Reuters.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News