default-image

Υπέρ της συμφωνίας η γερμανική Βουλή, 439 "ναι - 119 "όχι"

Κόσμος
Υπέρ της συμφωνίας η γερμανική Βουλή, 439 "ναι - 119 "όχι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη φορά το "μήνυμα" που έδωσε η γερμανική Βουλή ήταν αρκετά σαφές: με την υποστήριξη των βασικών κομμάτων και της καγκελαρίου, το "ναι" στο νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, υπερίσχυσε αποφασιστικά.

Ωστόσο αυτή τη φορά, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 119 βουλευτές ψήφισαν "όχι", ενώ υπήρχαν και 40 αποχές.

Πέρασε και στην Αυστρία

Με τις ψήφους των δύο κομμάτων της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού - Σοσιαλδημοκρατικού και συντηρητικού Λαϊκού - η αυστριακή Βουλή υπερψήφισε σήμερα κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της, την εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών για διαπραγματεύσεις ως προς το νέο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα.

Εναντίον της εξουσιοδότησης ψήφισαν και τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, οι Πράσινου, το νεοφιλεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και το κόμμα του Αυστρο-Καναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ "Ομάδα Στρόναχ".

Τσάμπα... η Βουλγαρία

Η βουλγαρική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα, καθώς έχει λάβει την "εγγύηση" των Βρυξελλών ότι δεν θα κοστίσει τίποτε στον εθνικό προϋπολογισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (...) μας εγγυήθηκε απολύτως ότι, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αυτό, η Βουλγαρία δεν θα χάσει ούτε θα πληρώσει σε καμιά περίπτωση χρήματα, ούτε θα αντλήσει από τον προϋπολογισμό της, για να σώσει την Ελλάδα», δήλωσε μιλώντας στο κοινοβούλιο ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News