default-image

Στέλεχος του Podemos: Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο

Κόσμος
Στέλεχος του Podemos: Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα προτεκτοράτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tη συμφωνία Ελλάδας - Ευρώπης κατήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος του ισπανικού κόμματος Podemos, κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι επιχειρούν «ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα» με στόχο να μεταμορφώσουν την Ελλάδα σε ένα «προτεκτοράτο».

«Αυτό που επιδιώκουν στην Ελλάδα, είναι να κάνουν ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα, να μεταμορφώσουν τη χώρα σε προτεκτοράτο», δήλωσε ο Πάμπλο Ετσενίκε, πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής περιφερειακού κοινοβουλίου, ο οποίος θεωρείται δεύτερος στην ιεραρχία του Podemos.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει», κατήγγειλε ο βουλευτής, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος του Podemos που κάνει σχόλιο για τη συμφωνία, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. Ο Ετσενίκε έχει τη φήμη του σκληρού στους κόλπους του Podemos, του οποίου ηγείται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος.

«Περίμενε Αλέξη (Τσίπρα), ερχόμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί», είχε δηλώσει την Κυριακή ο Ιγκλέσιας.

Η Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το Podemos έχει γίνει μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, μετά το δεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News