default-image

Τέσσερις νεκροί σε νέες μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Κόσμος
Τέσσερις νεκροί σε νέες μάχες στην ανατολική Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες, ένας φιλορώσος αντάρτης και ένας πολίτης έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν τόσο ο ουκρανικός στρατός όσο και οι φιλορώσοι αποσχιστές την Κυριακή.

«Χάσαμε δύο στρατιώτες σε μάχες και προκλήτικές ενέργειες του αντιπάλου, ενώ πέντε έχουν τραυματιστεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο, ο οποίος έκανε λόγο για επιθέσεις με όλμους από πλευράς αποσχιστών.

Ο εκ των ηγετικών στελεχών των φιλορώσων αποσχιστών Έντουαρντ Μπασούριν, από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για «πυρά από πλευράς ουκρανικού στρατού» τα οποία κόστισαν τη ζωή σε έναν αντάρτη και έναν πολίτη.

Ο κ. Λισένκο νωρίτερα είχε κατηγορήσει τους φιλορώσους για βολές «σε 10 διαφορετικές περιπτώσεις με πολυβόλα διαμετρήματος μεγαλύτερου από 100 mm», τα οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί από το πεδίο, υπό τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία είχε υπογραφεί στο Μινσκ τον Φεβρουάριο.

Οι μάχες διεξήχθησαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες, καθώς και κοντά στο χωριό Τροχιζμπένκα, στην αυτοαποκαλούμενη φιλορωσική «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», στην ουκρανική επαρχία Λουχάνσκ.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News