default-image

Κάιρο: Ισχυρή έκρηξη έξω από το ιταλικό προξενείο

Κόσμος
Κάιρο: Ισχυρή έκρηξη έξω από το ιταλικό προξενείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν, σε επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στο ιταλικό προξενείο στο κέντρο του Καΐρου, από την οποία καταστράφηκε ένα μέρος της πρόσοψης του κτιρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ιατρικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο έχουν τραυματιστεί, καθώς και τρεις περαστικοί.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο MENA ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, «μια βόμβα είχε τοποθετηθεί από αγνώστους κάτω από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο προξενείο και η οποία πυροδοτήθηκε από απόσταση».

Το προξενείο, σύμφωνα με το skai.gr, ήταν κλειστό την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 6.30 (τοπική ώρα, 7.30 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το MENA, στο κτίριο έχουν σημειωθεί σημαντικές υλικές ζημιές.

Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τζιχαντιστών στην Αίγυπτο, με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν οργανώσεις που λένε ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αιγυπτιακές αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News