Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: "Να σταματήσει η γενοκτονία χριστιανών"

«Να σταματήσει η γενοκτονία χριστιανών», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βολιβία, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε χώρες της Νοτίου Αμερικής.

«Σήμερα βλέπουμε με τρόμο πώς στη Μέση Ανατολή και αλλού διώκονται και βασανίζονται πολλοί χριστιανοί αδελφοί», τόνισε ο Ποντίφικας κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνάντησης Λαϊκών Κινημάτων στη Σάντα Κρουζ.

«Πρέπει επίσης να το καταγγείλουμε αυτό: σε αυτόν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται τμηματικά και τον οποίο βιώνουμε, διαπράττεται ένα είδος γενοκτονίας που πρέπει να σταματήσει», συμπλήρωσε ο πρώτος ιησουίτης και λατινοαμερικανός πάπας στην ιστορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρεται με τόσο σκληρούς όρους στην κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι υφίστανται διώξεις λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Πάπας για πρώτη φορά μίλησε για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται τμηματικά, εκφράζοντας τη λύπη του για την άναρχη βία που επικρατούσε στον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια