default-image

Οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν εδώ και χρόνια τη Γερμανική καγκελαρία

Κόσμος
Οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν εδώ και χρόνια τη Γερμανική καγκελαρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με έγγραφα που έφεραν στη δημοσιότητα τα WikiLeaks, φαίνεται πως η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) υπέκλεβε για χρόνια τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρεκλ και των συνεργατών της,  ενώ κατασκόπευε το επιτελείο των προκατόχων της.

Όπως αποκαλύπτουν τα WikiLeaks, η NSA κατασκόπευε την καγκελαρία για πολύ μεγαλύτερο διάστημα και πολύ πιο εκτεταμένα από όσο ήταν ως τώρα γνωστό. Η αμερικάνικη υπηρεσία παρακολουθούσε επί μακρόν 125 τηλέφωνα ανώτατων Γερμανών αξιωματούχων.

Τα WikiLeaks δημοσίευσαν αποσπάσματα από τρεις τουλάχιστον συνομιλίες της κ. Μέρκελ, καθώς και στοιχεία που ανήκουν σε αριθμούς τηλεφώνου της καγκελαρίου, των βοηθών της και στενών συνεργατών της, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Τα ονόματα που συνδέονται με ορισμένους από τους στόχους δείχνουν πως η κατασκοπεία της καγκελαρίας ξεκίνησε πριν από την θητεία της Μέρκελ, καθώς περιλαμβάνει συνεργάτες του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ και του προκατόχου του Χέλμουτ Κολ», ανέφεραν σε ανακοίνωση τα Wikileaks.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News