default-image

Βαγδάτη: Εξερράγη βόμβα λόγω... τεχνικού προβλήματος

Κόσμος
Βαγδάτη: Εξερράγη βόμβα λόγω... τεχνικού προβλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη από την έκρηξη μιας βόμβας, η οποία έπεσε λόγω "τεχνικού προβλήματος" από ένα ιρακινό μαχητικό αεροσκάφος πάνω σε σπίτια, δήλωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι της ασφάλειας και της υγείας.

"Μια από τις βόμβες (που έφερε ένα αεροσκάφος Sukhoi) λόγω ενός τεχνικού προβλήματος έπεσε σε τρία σπίτια της Αλ Τζαντίντα στην Βαγδάτη κατά την επιστροφή του αεροσκάφους στην βάση", διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας, στρατηγός Σάαντ Μάαν.

Από την έκρηξη αυτή, η οποία σημειώθηκε κοντά στην αεροπορική βάση Ρασίντ, τραυματίστηκαν επίσης 11 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το αεροσκάφος αυτό επέστρεφε από μια αποστολή βομβαρδισμού όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, σύμφωνα με τον στρατηγό Μάαν, όπως αναφέρει το real.gr.

Το Ιράκ πήρε πέρυσι αεροσκάφη Sukhoi Su-25 από την Ρωσία και το Ιράν για να ενισχύσει τις δυνάμεις της πολεμικής του αεροπορίας οι οποίες πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους στην χώρα αυτή και στη Συρία.

Τα Su-25 που διαθέτει η ιρακινή πολεμική αεροπορία είναι παλιά.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για την πώληση 36 μαχητικών F-16 στο Ιράκ αλλά ακόμη δεν έχει παραδοθεί κανένα στη χώρα αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News