Κόσμος

Φιλιππίνες: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία για το ναυάγιο του φεριμπότ

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, οι οποίες του απαγγέλθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές των Φιλιππίνων είναι ο ιδιοκτήτης, καθώς και το πλήρωμα του φεριμπότ που ναυάγησε την περασμένη Πέμπτη, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Οι κατηγορίες οι οποίες απαγγέλθηκαν σε συνολικά 19 άτομα τον ιδιοκτήτη του πλοίου Τζ. Μπονγκ Ζάρκο, τον καπετάνιο Ουόρεν Ολιβιέρο και 17 μέλη πληρώματος, το βράδυ της Παρασκευής από τις αρμόδιες Αρχές στην πόλη του Ορμόκ, από όπου είχε αναχωρήσει το πλοίο με τους περίπου 200 επιβαίνοντες.

Οι νεκροί του ναυαγίου υπολογίζονται σε τουλάχιστον 40.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το φεριμπότ άλλαξε απότομα κατεύθυνση αφότου απέπλευσε από το λιμάνι του Ορμόκ, γεγονός το οποίο προκάλεσε την ανατροπή του, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ήταν σχετικά καλές.

«Η αμέλεια που έδειξαν καταδεικνύει ότι υπήρχε πρόθεση για ανθρωποκτονία. Έδειξαν εν γνώσει τους αμέλεια» κατήγγειλε ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας Άσερ Ντολίνα.

Επιζώντες διηγήθηκαν ότι είδαν σχεδόν 150 σάκους τσιμέντου να φορτώνονται στο οχηματαγωγό και ότι αυτοί δεν είχαν δεθεί με σκοινιά όπως θα έπρεπε, γεγονός το οποίο μπορεί να προκάλεσε αστάθεια στο πλοίο.

Το πλοίο Kim Nirvana, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ορμόκ με προορισμό το νησί Καμότες στην κεντρική επαρχία Σεμπού των Φιλιππίνων, ανατράπηκε την Πέμπτη σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το λιμάνι.

Σχόλια