Κόσμος

Ο Πύργος της Σαγκάης

Ο Πύργος της Σαγκάης θα είναι το δεύτερο ψηλότερο κτήριο του κόσμου μετά την ολοκλήρωση του το καλοκαίρι. Οι πόρτες του γιγαντιαίου οικοδομήματος των 120 ορόφων που υψώνεται στα 632 μέτρα άνοιξαν για μια πρώτη γεύση που αν μη τι άλλο άνοιξε την... όρεξη. Ο Πύργος θα είναι το ψηλότερο κτήριο στην Κίνα όχι όμως και στον κόσμο καθώς είναι 200 μέτρα μικρότερο από το Μπουρζ Χαλιφά στο Ντουμπάι.

Αυτό κατά τον αρχιτέκτονα του είναι ευλογία καθώς και προληπτικός να μην είσαι δεν μπορεί παρά να σκεφτείς πως γίνεται κάθε φορά που ένα κτήριο αποκτά τον τίτλο του ψηλότερου να χτυπά την εκάστοτε χώρα ύφεση. Όπως συνέβη με τον Πύργο Sears με τους δίδυμους Πύργους Πετρόνας και με το Μπουρζ Χαλιφά.

Η θεωρία του αρχιτέκτονα αγγίζει και το Empire State Building της Νέας Υόρκης εξηγώντας το γιατί το να έχεις το δεύτερο και όχι το πρώτο σε ύψος κτήριο στον κόσμο ίσως τελικά να είναι το εχέγγυο της επιτυχίας και όχι της… γκαντεμιάς. Σημειώνεται ότι ο Πύργος της Σαγκάης θα στεγάσει οικονομικές δομές και κυβερνητικές υπηρεσίες.  

Σχόλια