Κόσμος

11 κράτη της Λατινικής Αμερικής στο πλευρό της Ελλάδας

Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία κ.α. περιλαμβάνονται στα κράτη-μέλη της «Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους λαούς της Αμερικής μας - Συνθήκης για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TCP)» που εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους τη "στήριξη και αλληλεγγύη (τους) προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, ενάντια" στους "Ευρωπαίους εκπροσώπους του καπιταλισμού".

Την υποστήριξή τους προς την Ελλάδα δηλώνουν οι 11 αρχηγοί κρατών της «Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους λαούς της Αμερικής μας - Συνθήκης για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TCP)». Στη συμμαχία ανήκουν η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Βολιβία, η Νικαράγουα, ο Άγιος Δομίνικος, το Εκουαδόρ (Ισημερινός), ο Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες, η Αντίγκουα & Μπαρμπούντα, η Σεντ Λουτσία, ο Άγιος Χριστόφορος & Νέβις και η Γρενάδα.

Πεπεισμένοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, από τον Ούγκο Τσάβες ότι "η Ιστορία μας καλεί όλους για ενότητα και αγώνα" απευθύνουν μήνυμα ενθάρρυνσης προς τον λαό της χώρας μας.

Η «Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Ελλάδα» έχει ως εξής:  

«Η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής μας - Συνθήκη για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TCP) εκφράζει την πιο ισχυρή στήριξη και την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, ενάντια στην αδηφάγο πολιορκία του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού καπιταλισμού και τους Ευρωπαίους εκπροσώπους του, οι οποίοι με ασύμμετρη και αδίστακτη φιλοδοξία επιδιώκουν να κάμψουν την επιλογή αυτής της χώρας για μια αξιοπρεπή και δίκαιη ζωή, το επίκεντρο της οποίας είναι η προστασία της πραγματικής δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι τα προσβλητικά προνόμια και οι καταστροφικές συνέπειες του νεοφιλελεύθερου διεθνούς κεφαλαίου.

Οι λαοί και οι κυβερνήσεις της ALBA-TCP, πεπεισμένοι από τον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες ότι "η Ιστορία μας καλεί όλους για ενότητα και αγώνα", στέλνουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης προς το γενναίο ελληνικό λαό και τη κυβέρνηση, με την πεποίθηση ότι ο ιστορικός αγώνας που εκτυλίσσεται είναι ένας αγώνας για την σωτηρία όλης της ανθρωπότητας, για τη ζωή, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση όλων των λαών.Είμαστε βέβαιοι ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Εξάλλου,  βίντεο - χαιρετισμό προς την Ελλάδα του προέδρου Μαδούρο της Βενεζουέλας, έχει αναρτήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter (@syrizaep), από το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχόλια