Κόσμος

Κύπρος: Έντονη αντίδραση για την αφίσα κλειστών τραπεζών

Την έντονη και άμεση αντίδραση του γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) στο Λονδίνο προκάλεσε η ανάρτηση αφίσας στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, που πρότεινε στους ταξιδιώτες προς Ελλάδα και Κύπρο να βεβαιωθούν ότι έχουν μαζί τους αρκετά ευρώ σε ρευστό, όταν επισκέπτονται και τις δύο χώρες.

Η προειδοποίηση αυτή έκανε λόγο για κλειστές τράπεζες έως τουλάχιστον τις 6 Ιουλίου. Επιπρόσθετα, ανέφερε την πιθανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων στη χρήση των ΑΤΜ, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι τελευταίες πρόσφατες εξελίξεις δεν αφορούν την Κύπρο, αλλά μόνο την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη αφίσα προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, κατά τη δημοσίευσή της.

Το μήνυμα της αφίσας, προς τους τουρίστες, προερχόταν από το Σύνδεσμο Βρετανών Ταξιδιωτών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ), ο οποίος, αφού ενημερώθηκε δηλώνοντας άγνοια για το συμβάν, υποσχέθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες.

Το θέμα ερευνήθηκε και από τη διοίκηση του αεροδρομίου του Γκάτγουϊκ, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αφίσα της εταιρείας ανταλλαγής συναλλάγματος Moneycorp.

Εκπρόσωπος της εταιρείας με την οποία επικοινώνησε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων διαβεβαίωσε ότι μόλις το λάθος έγινε αντιληπτό η αφίσα απομακρύνθηκε και ότι το λάθος αφορούσε μόνο το γραφείο της εταιρείας στο Γκάτγουϊκ και όχι σε άλλα αεροδρόμια.

Σχόλια